top of page

Om racen

Racen, en dansk svensk gårdhund er en fremragende familie  hund,  den følger familien hvor end de går, og viser ubetinget kærlighed. Det er en race som meget gerne vil arbejde, så den er utrolig nem og arbejde med, og vil gerne lærer, derfor er den super til rally, agility og fx. udstilling. Bare et andet eksempel er at den første gårdhund er kommet med i eftersøgnings tjenesten i dk, så bare udfordringer hvor den kommer til og bruge hovedet.

En gårdhunds sind, er dejligt og omgås, så det er en race som kan med andre dyr og mennesker. Den er meget nem og opdrage på, og det kræver ikke mange godbider og logge med for og få den lært nogle tricks. 

Der er ikke nogle sygdomme forbundet med racen, den er sund og rask og altid i godt humør. 

Den kræver ikke meget plads på ferier, og den er super nem og ha med i campingvognen. mange syntes det er en passende størrelse oghave med på ferie, da den kan komme med i flyveren eller ikke har behov for et så stort bur bag i bilen. 

 

Aktivitetsniveau og handleradius
Den dansk/svensk gårdhund er lynhurtig og spontan både i benene og i hovedet. Jagtinstinktet er meget velbevaret. Dens have er nødt til at være indhegnet, men de fleste havehegn kan sagtens holde en velstimuleret familie hund inde. Den er dog ikke tilbøjelig til at strejfe og holder hele tiden tæt kontakt.

 

Behov
En dansk/svensk gårdhund er et energibundt, som kræver både opmærksomhed og beskæftigelse. Er en eminent rottejæger og graver gerne og ivrigt efter muldvarp/mosegrise og andre smågnavere, så haveejere gør klogt i ikke at være alt for nærtagende.

En Dansk svensk gårdhund er super til og fange mus og rotter med,  de opfanger deres spor hvor de har været og kan lokalisere dem meget hurtigt. De er lynende hurtige til og finde dem i mellem brænde stakke og skure eller garager. 

 

Pels og Pleje
Pelsen er kort, hård og glat og kræver i sig selv så godt som ingen pleje. Den fælder dog meget to gange om året, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og op i fodsåler, hvor de begge steder kan være lidt svære at fjerne.

 

Tips og tricks til indlæring og håndtering
Dansk/svensk gårdhund er en kvik og lærenem hund, der virkelig gerne vil samarbejde. Den kan være så ivrig for at lære, at den er svær at styre, og man skal være meget hurtig med anvisninger og ros, ellers overhaler hunden en og er hurtigt i gang med noget andet.

 

Oprindelse
Allerede for langt over tusind år siden var typen udbredt fra Skåne over Danmark til Nordtyskland. Det viser arkæologiske udgravninger. Gårdhunden er ikke nogen terrier, men en pinscher, som var uundværlig på enhver landejendom til at holde stalde og lader fri for rotter og mus og som alarmklokke, når nogen nærmede sig. Avlen har i århundreder været noget tilfældig, men i 1980'erne begyndte det målrettede arbejde, som i 2009 førte frem til international anerkendelse samt en FCI godkendelse og standard udgivet 19. maj 2009.

 

Højde
Hanner 34-37 cm. Tæver 32-35 cm.

 

Vægt
7-12 kg.

 

Farver
Hvid skal være dominerende men med aftegninger i form af forskellige farver, størrelse og kombinationer af sort, tan, brunt og forskellige nuancer af favn.

 

Hjemmeland

Danmark/Sverige.

 

International Racenavn
Danish/Swedish Farmdog

 

FCI Gruppe
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

 

 

 

 

 

 

bottom of page